Gyártóeszközök, gépek CE jelöléseAz EU piacán működő vállalkozások által üzemeltetni szándékozott, vagy már üzemeltetett gépek, villamos berendezések elvárt minimális biztonsági követelményeit EU-s és nemzeti jogszabályok írják elő. Ennek a gyártóeszközök gyártóira, importőreire vagy egyes esetekben az üzemeltetőire vonatkozó keretrendszere a „CE jelölés”!

A jogi alapkövetelményeket értelmezéséhez az európai harmonizált szabványok tartalmazzák a konkrét műszaki előírásokat, paramétereket, figyelembe veendő veszélyeket, elvégzendő vizsgálatokat.

A gépek szabályos üzembe helyezésének előfeltétele a CE jelölés elvégzése, amit a gépek jelentős módosítása esetén meg kell ismételni!

A gépek CE jelölése a vonatkozó követelmények beazonosítását, releváns kockázatok felmérését és az ezekből származó (kockázatcsökkentő) műszaki intézkedések meghozatalát, valamint a mindezt bemutató műszaki dokumentáció összeállítását jelenti.

Az iparban használatos gépek, gépegyüttesek (integrált gyártórendszerek, robotcellák, gépsorok…) széles körének CE jelölését és a szükséges dokumentáció összeállítását el tudjuk végezni egy kézből, jellemzően alvállalkozók bevonása nélkül!

Komplex CE jelölési projektek, vagy csak egyszerűbb részfeladatok elvégzését nyugodtan bízza ránk!

Évente több száz gép esetében végezzük el a teljeskörű vizsgálatokat, kockázatértékelést és adjuk ki a szükséges dokumentációt! Tudjuk, hogy minden szituáció, minden gép, egyedi a maga módján, de mivel ez az egyik fő szakterületünk, így mindig költséghatékony és magas színvonalú megoldást tudunk kínálni új és használt gépek esetén egyaránt!

Képzéseinken, tréningjeiken több száz fő vesz részt évente – jól ismerjük a felmerülő kérdéseket és a válaszokat is!

Tanácsadói megbízásaink során általában több, jogilag megfelelő és szakmailag megalapozott alternatívát is fel tudunk kínálni egy-egy szituációra!

Elvégezzük, megtanítjuk, vagy tanácsot adunk – ahogy Önnek a leginkább megfelelő!

Leggyakrabban igénybevett szolgáltatásaink a gyártóeszközök, gépek CE jelölésével kapcsolatban:

  • CE jelölés teljeskörű elvégzése új vagy átalakított gépek esetén
  • Elméleti és gyakorlati képzés
  • Tanácsadás konkrét projektekkel kapcsolatban, vagy ezek előkészítése érdekében
  • CE jelölés dokumentációjának átvizsgálása
  • CE jelölés vállalati rendszerének kiépítése, bevezetése
  • CE jelölés vállalati rendszerének auditálása, működésének értékelése

Keressen minket bátran! http://www.saasco.hu/Kapcsolat

A gépek CE jelölésével kapcsolatban további információkat itt találhat: http://www.gepek-ce-jelolese.hu/