Menedzsment rendszerek - beszállítói követelményekA szervezetek irányítási rendszereinek és az azokhoz kapcsolódó vezetői információs rendszerek kialakítására számtalan lehetőség kínálkozik. A kínálat az ösztönösen kialakított, egyáltalán nem formalizált menedzsment rendszerektől egészen akár a jogszabályok, szabványok által részletesen leírt irányítási modellekig tart.

Egyes termékkörök esetén jogi követelmények definiálják a menedzsment rendszer egyes elemeinek elvárt mélységét (pl. dokumentumkezelés, nyomonkövethetőség biztosítása…). Ezeket a „kényszereket” olyan módon kell adoptálni, hogy a követelményt kielégítsék, kevés többletterhelést adjanak és lehetőleg ténylegesen hozzáadott értéket képviseljenek. Ha már kötelező, akkor tegyük hasznossá…

Kiemelt szolgáltatásaink:

  • ISO, AQAP, OHSA szabványok, normatív dokumentumok alapján történő menedzsment rendszerek kiépítése, bevezetése, auditálása
  • Speciális szakterületi követelmények alapján történő menedzsment rendszerek kiépítése, bevezetése, auditálása (pl. GMP, HACCP, IFS…)
  • Gyártásellenőrzési rendszerek kialakítása (EU direktívák, szabványok alapján)
  • Integrált irányítási rendszerek kiépítése, bevezetése (ha egy időben többféle követelményt kell teljesíteni)

Az előzetesen kidolgozott modellek ismerete minden esetben igen hasznos, bár testreszabás nélkül vajmi keveset érnek. Ugyanakkor látni kell, hogy azok komoly tapasztalatok alapján, akár több évtizedes fejlődés útján nyerték el jelenlegi formájukat.

Ezekre épülnek egyes nagyobb szervezetek beszállítói számára is „javasolt” követelmények, a beszállítói auditok kritériumrendszerei. (Pl. TESCO, Nestlé, MÁV, MOL…)

Egy vonásuk közös ezeknek a rendszereknek, megteremtik a stratégiai célkitűzések és a napi gyakorlat kapcsolatát, igaz, általában csak egy-egy nézőpontból.

A rendszer kialakítása, bevezetése során dől el, hogy mennyire sikerül a kiválasztott modellt úgy adaptálni, hogy annak alkalmazása valódi versenyelőnyt jelentsen! Ehhez kínáljuk szakértelmünket, tapasztalatainkat.