Üzleti folyamatok fejlesztése - BPR, BPIA változó jogi-műszaki követelmények, piaci feltételek, vagy meglévő adottságok változása általában szükségessé teszi a változtatást. Ami jó volt tegnap, lehet, hogy ma már nem annyira jó, vagy akár teljességgel rossz, szabálytalan…

A tény-folyamatok elemzése és/vagy az optimalizált terv-folyamatok leírása az alapja minden üzleti folyamat - fejlesztési projektnek. A kidolgozott modellek megteremtik a szükséges áttekinthetőséget, láthatóvá teszik az optimalizálási lehetőségeket.

Az üzleti folyamatok kis léptékű, optimalizáló fejlesztése (BPI - business process improvement) a finom hangolást, hatékonyságnövelést és az erőforrás-gazdálkodás javítását szolgálja. Itt a hangsúly a veszteségek, javítási lehetőségek feltárásán, majd a kritikus pontok fejlesztésén van.

Az üzleti folyamatok teljeskörű átstruktúrálásának (BPR - business process reengineering) célja az értékteremtő folyamatok megreformálása, amely a külső követelmények radikális változásán (pl. jogi-műszaki előírások jelentős változása), vagy hosszútávú stratégiai döntésen kell, hogy alapuljon.

A BPR projektek célja a hosszútávú stabilitás, versenyképesség biztosítása a belső folyamatok átszervezése által.

Keressen minket, ha a változás szükségességét érzi! Segítünk a változás irányainak kitűzésében, és akár a teljes fejlesztési folyamat megtervezésében, végrehajtásában, az elért eredmények ellenőrzésében, igazolásában!